Na mijn diensttijd ben ik in 1995 begonnen met werken als werktekenaar/DTP-er bij drukkerij Cornegge in Velserbroek. Een jaar later ging ik werken als grafisch vormgever/DTP-er bij een reclamebureau, genaamd Soigné Communicatie in Hoofddorp. Weer een jaar later in 1997 kwam ik terecht bij een andere reclamebureau in Hoofddorp, Q-Reclame!, als grafisch vormgever/DTP-er. Hier was ik een beetje het manusje van alles. Mijn werkzaamheden daar waren onder andere het bouwen van websites in HTML, ontwerpen van huisstijlen en andere grafische uitingen. Zelfs het netwerkbeheer deed ik daar.

Na drie jaar vond ik dat ik van alles wel iets af wist maar niet voldoende. Zodoende keek ik uit naar een nieuwe uitdaging en die vond ik bij Stadium Design in Hillegom. Hier ging ik me als senior-DTP-er bezig houden met werkzaamheden zoals het vervaardigen van werktekeningen voor allerlei verpakkingen.

Drang naar zelfstandigheid

Na een jaar bij Stadium Design begon ik het webdesign eigenlijk wel te missen. Diverse mensen hadden mij in de loop der tijd gevraagd of ik niet een website voor hun kon maken. Ook had ik een bepaalde drang naar zelfstandigheid. Om voor mezelf aan de slag te gaan. En zo is het idee ontstaan om naast mijn werk ook voor mezelf te gaan beginnen. Na het een en ander uitgezocht te hebben, een plan voor mezelf gemaakt te hebben, volgde de gang naar de Kamer van Koophandel. En schreef ik mij in als zelfstandig ondernemer. Toen bestond de term ZZP-er nog niet.

De start van Atlas Interactive Media

Op 26 juni 2001 ben ik begonnen met Atlas Interactive Media. Ik wilde me destijds bezig gaan houden met alles wat met interactieve media te maken had. Websites en CD-Rom applicaties voor bedrijven. Doordat het zo goed ging gaf ik in de tijd daarna mijn baan op en ging volledig voor mezelf. Echter eind 2002 knapte de internet bubbel en liep het werk in een rap tempo terug. Hierdoor werd ik weer genoodzaakt om voor een baas te gaan werken. Via wat uitzendwerk kwam ik uiteindelijk in oktober 2003 bij KSM Communicatie Adviesbureau in Amsterdam terecht. Ik werd gevraagd om daar een verpakkingsafdeling op te bouwen. Ik werkte onder andere voor het Kruidvat. Atlas Interactive Media hield ik vanaf dat moment als een part-time onderneming aan. Om zo toch nog websites te kunnen bouwen.

Tijdelijke pauze van Atlas Interactive Media

In april 2006 switchte ik weer van werkgever en kwam bij Keja Donia design & Communicatie in Amsterdam terecht. Ook hier hield ik me hoofdzakelijk met verpakkingen voor o.a. C1000 bezig. Atlas Interactive Media heb ik tot 2010 aan kunnen houden. Echter op dat moment was het, mede door drukte thuis met twee kinderen, en een drukke baan moeilijk om dan ook nog werkzaamheden voor mijn eigen part-time onderneming te blijven doen. Ik heb toen mijn werkzaamheden voor Atlas neergelegd en in mijn netwerk verdeeld. Maar had me nooit uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel.

UWV bedankt!

In maart 2012 ging het Keja Donia failliet en wilde ik vanaf dat moment een doorstart gaan maken met Atlas Interactive Media. Echter mocht ik dat niet van het UWV. Na anderhalf jaar bij het UWV gezeten te hebben, en zeker vijf mensen geraadpleegd te hebben binnen het UWV, die me allemaal vertelde dat ik geen doorstart kon maken via de constructie van Freelancen, adviseerde de laatste persoon mij om me uit te laten schrijven bij de KvK en dan mee te doen aan het Starters traject van het UWV. Dit vond ik een moeilijke beslissing, aangezien ik al sinds 2001 ingeschreven stond. Maar wat is wijsheid?

Toch uit laten schrijven en twee dagen daarna naar de voorlichting over het Starters traject van het UWV. Daar werd uitgelegd wat het betekende als je vanuit je WW-uitkering start met een onderneming. Je werd dan een half jaar ondersteund met vermindering van je uitkering en na dat half jaar kreeg je de keuze om weer terug te stappen in de WW of door te gaan met je onderneming. En dan stopte de WW-uitkering. En nou komt het. Nadat die man dit had uitgelegd, vertelde hij dat er nog een manier was om voor jezelf te kunnen gaan werken en wel op basis van Freelance werk. Voorwaarde was wel dat je dan ingeschreven moest staan bij de Kamer van Koophandel.

Toen ik mijn verhaal deed dat ik dit al vanaf dag 1 van plan was, maar door vijf collega’s van hem verteld werd dat dit niet kon, was zijn enige antwoord: “Dan bent u verkeerd voorgelicht meneer van der Vegt. Dat had dus gekund…”. Nou daar sta je dan…

De doorstart van Atlas Interactive Media

Na die bijeenkomst ben ik in juli 2013 weer naar de Kamer van Koophandel gegaan en heb me weer opnieuw ingeschreven onder de naam Atlas Interactive Media en sinds januari 2014 draait Atlas Interactive Media weer volop. Tot januari 2019 had ik mijn eigen studio ingericht op zolder, vanwaar ik werkzaam was.

Werkzaamheden vanaf mijn zolder

Maar sinds 1 januari 2019 zit ik in een leuke kantoorruimte in de Waarderpolder in Haarlem, vanwaaruit ik mijn werkzaamheden doe.

Werkzaamheden voor Atlas Interactive Media

Inmiddels zijn we al weer wat jaartjes verder sinds de doorstart in 2013 en de zaken gaan goed. De werkzaamheden die ik met Atlas Interactive Media doe, zijn onder andere grafisch vormgeven en DTP’en van onder meer beeldmerken, logo’s, huisstijlen, boeken, flyers, brochures, leaflets, verpakkingen en het ontwerpen en bouwen van websites in WordPress.

Naast deze werkzaamheden heb ik ook een eigen niche gecreëerd, waarbij ik papieren (film) rekwisieten, ofwel Paper Film Props maak. Inmiddels al voor verschillende film producties al papieren film rekwisieten geleverd.

En als ondernemer ben je constant bezig met het zoeken en vervaardigen van nieuwe items. Zo kwam ik terecht op het gebied van “Printables”. Dit zijn digitale bestanden die na download zelf geprint kunnen worden. Hierbij kun je denken aan allerlei agenda’s, planners en stijlbladen. Hiervoor het ik Atlas Print Creations in het leven geroepen, waarbij ik allerlei door mij opgemaakte agenda’s en planners aanbied om zelf te kunnen printen, zodat je zelf je eigen organiser kunt samenstellen.

MV Print Creations

De laatste paar jaren had ik weer contact met een oude schoolvriend, Serge Meijer. Hijzelf is textieldrukker en hij belde mij in november 2019 op met de vraag hoe ik het zou vinden om meer samen te gaan werken. Daar had ik wel oren naar en zo is MV Print Creations tot stand gekomen. De MV staat voor Meijer & Vegt, maar kan ook als Man & Vrouw worden uitgelegd. Want bij MV Print Creations houden we ons bezig met het ontwerpen en bedrukken van T-shirts, Polo’s, Sweaters en Hoodies voor zowel mannen als vrouwen. En dan met name over Haarlem en omstreken.