Beste bezoeker, beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan mijn website www.pvandervegt.nl waar transparantie een groot goed is. Ik, Patrick van der Vegt, hecht veel waarde aan Privacy en de bescherming van persoonsgegevens. Privacy is een belangrijk iets. Daarom ga ik zorgvuldig om met jouw privacy en jouw gegevens. Natuurlijk ben ik ook verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens, zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Privacyverklaring

In deze privacyverklaring wil ik heldere en transparante informatie geven over hoe ik omga met persoonsgegevens. Om zo te kunnen voldoen aan de nieuwe Europese privacyregels – GDPR, oftewel General Data Protection Regulation – die vanaf 25 mei 2018 verplicht wordt. Omdat ik met mijn website bepaalde (persoons-)gegevens verzamel, heb ik deze privacyverklaring gemaakt. Deze persoonsgegevens worden alleen verwerkt voor het doel waarvoor ze verstrekt zijn en overeenkomstig met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet.

Heb je vragen? Stel ze gerust, via info@pvandervegt.nl.

Contactgegevens

www.pvandervegt.nl
info@pvandervegt.nl

Patrick van der Vegt
Vergierdeweg 172
2026 ZH Haarlem

Persoonsgegevens

Op dit moment heb ik nog geen contact formulier op deze website staan, maar ik sluit niet uit dat die er wel in de toekomst komt. Als dat zover is dan zal ik toch persoonsgegevens verzamelen. Dit moet je als lezer weten, en hier zal ik uitleggen wat ik dan met die persoonsgegevens doe.

Ik kan de volgende persoonsgegevens dan van je nodig hebben:

  • Naam,
  • E-mailadres,
  • Adres van je website,
  • IP-adres.

Doel van het verzamelen van persoonsgegevens

Op dit moment ben ik deze website nog aan het uitbouwen en het zou zomaar kunnen dat je je in de toekomst zou kunnen inschrijven voor de e-mailmeldingen. Dan heb ik je naam en je e-mailadres nodig. Verder onthoudt mijn website dan wanneer je je hebt ingeschreven en zie ik wanneer je je eventueel weer hebt uitgeschreven.
Overigens verstuur ik geen nieuwsbrieven, mocht ik dat in de toekomst gaan doen dan kun je die pas krijgen als je je hier apart voor aanmeldt.

Als je een reactie plaatst onder een van mijn blogs (die ik nu nog niet heb), dan vul je je naam, je e-mailadres en eventueel je website in. Je e-mailadres wordt niet getoond op mijn website. Ikzelf gebruik die alleen als ik persoonlijk naar je wil reageren.
Verder onthoudt de website je IP-adres. Dit is nodig zodat ik gebruikers die mij bedreigen, spam sturen etc. kan blokkeren.

Cookies & Google Analytics

Als je mijn website opent verschijnt er onderaan een balk, waarbij je wordt gewezen op het gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat op je harde schijf wordt gezet als je mijn website bezoekt. Een cookie zorgt er bijvoorbeeld voor dat je ingelogd blijft. Ik gebruik ook Third party cookies, doordat ik Google Analytics gebruiken. Google Analytics verzamelt technische gegevens, zoals welke browser je gebruikt en hoe lang je een bepaalde pagina bekijkt. Zo krijg ik inzicht in het website-gedrag van bezoekers. Voor het gebruik van Google Analytics heb ik een verwerkersovereenkomst met hen afgesloten. Daarnaast heb ik ingesteld dat gegevens niet gedeeld worden en dat IP-adressen geanonimiseerd worden.

Je kunt cookies ook verwijderen in jouw browser. Moeilijk is dat niet. Een stappenplan vind je op de website van de consumentenbond.

Delen van persoonsgegevens

Op mijn website zijn geen gastbloggers en ik (Patrick) ben als beheerder van de website de enige die bij de persoonsgegevens kan komen. Voor mijn blog maak ik gebruik van een SSL Certificaat, zodat je persoonsgegevens goed beveiligd zijn. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje en het woord ‘veilig’ voor de url van deze website.

Je persoonsgegevens worden opgeslagen op de servers. Deze zijn eigendom van de host-provider van mijn website, PCextreme in Middelburg. De servers staan in het datacenter in Amsterdam. Er worden geen gegevens buiten Nederland opgeslagen. Hier is de privacy statement van PCextreme.

Bewaartermijn gegevens en waarom

Als je je uitschrijft van de e-mailmeldingen blijft je e-mailadres nog zichtbaar voor mij. Tot nu toe verwijder ik deze gegevens met de hand, ik kan er nog niet achter komen hoe lang ze automatisch bewaard worden. Maar wees gerust: als je je hebt uitgeschreven zal ik je niet lastig gaan vallen.

Recht

De privacywetgeving brengt verschillende rechten met zich mee voor jouw als lezer.

Inzage, rectificatie of wissen

Je hebt recht op inzage van de gegevens die ik van je verzamel, je mag mij vragen om ze te rectificeren of om ze te wissen. Ik ben verplicht om dat te doen als je ernaar vraagt.

Bezwaar maken tegen verwerking

Je mag bezwaar maken tegen het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Op intrekken toestemming

Als je eerder toestemming hebt gegeven om je persoonsgegevens te gebruiken, kun je die toestemming alsnog intrekken zonder opgave van redenen.

Klagen bij Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens is de toezichthouder. Lees meer over de AVG.Mocht je een klacht hebben over de wijze waarop ik omga met de bescherming van jouw persoonsgegevens, dan kun je altijd een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Meer weten?

Neem even contact met me op als je vragen hebt, dan komen we er samen uit.

Laatste update: 17 mei 2018