Het is dat mijn vader, vroeger in zijn diensttijd in 1963, bij de Troepenmacht in Suriname heeft gediend. Tijdens mijn kinderjaren vertelde hij er altijd vol passie over. Hierdoor ben ik ook enigszins met de verhalen over Suriname opgegroeid. Er ontwikkelde in de loop der jaren bij mij een soort van liefde voor dit mooie land en voor de mensen.

Tijdens mijn middelbare schooltijd kwam er een Surinaamse jongen bij mij in de klas. We werden bevriend en die vriendschap groeide uit tot een hechte vriendschap. We zijn nu nog steeds bevriend. Als ik dan met hem, in die tijd, mee naar huis ging, kwam ik niet eerder de deur uit voordat ik wat gegeten had. Zijn moeder vond me maar een mager scharminkel die nog wel wat kon gebruiken. Zo leerde ik de Surinaamse keuken kennen. Heerlijke gerechten maakte ze altijd en ik was daar dan ook graag.

Mede hierdoor ben ik ook postzegels en eerste dag enveloppen van Suriname gaan verzamelen en later ook wat geld biljetten. En weer wat later ben ik ook militaria van de Troepenmacht in Suriname (kortweg TRIS) gaan verzamelen. Ik merkte in mijn omgeving dat er maar heel weinig mensen van het bestaan van de TRIS afwisten, waardoor ik in 2006 begonnen was met het maken van een website hierover.

Klik hier voor de website over de TRIS